Tinderangling i grenseland

image

En av veldig mange bratte skrenter som ble passert i området ved Hellmobotn.

At Nordland er et langt og kupert fylke er noe vi kan skrive under på. Grenselinjen mellom Nordland og Sverige er over 50 mil. Fra Børgefjell har vi gått langs Røssvatn, gjennom Okstindanmassivene, over fjell og daler mot Mo i Rana, og inn i Svartisen nasjonalpark der vi passerte polarsirkelen. Vi la ruta via Fauske og Straumen for å laste opp proviant til etappen frem mot Narvik. For å unngå og gå over riksgrensen er navigeringen krevende i denne kuperte og øde villmarka, som består av stupbratte og glattskurte fjell kombinert med steinrøyser av dimensjoner. Dette området sammen med nasjonalparkene Rago, Padjelanta, Sarek og Det Stora Sjøfallet utgjør en av Europas største villmarksområder.

image

En sen og kald sommer har gjort fisket ganske dårlig, og det er bare en og annen ørret og røye som havner i kjelen.

image

Vareopptelling med jevne mellomrom er viktig på turens lengste etappe

Vi benyttet muligheten til å gå Norge på tvers da vi passerte Hellmobotn. En utrolig flott fjord som kun ender ca 7 km fra riksgrensen. Nede i Hellmobotn var det ikke mange kastene før vi merket at sjøfiske er mye lettere å supplere kosten med enn 1 grad kalde fjellvann.

image

To torsk og en sei til middagsgryta.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s