Laksefiske og isfiske ved halvgått distanse

image

Torsdag 5. Juli kunne vi konstatere at vår posisjon ved inngangsporten til Børgefjell nasjonalpark var midt i mellom Lindesnes og Nordkapp. Det var et fint delmål å passere, som blandt utallige andre delmål. Samtidig gir det oss muligheten til å tenke litt tilbake på hvilke opplevelser turen har gitt så langt, og hva som venter de neste ukene og månedene.

Etter forrige innlegg har vi gått igjennom trøndelagsfylkene der myrer, mygg og knott har stått i fokus. Det er også et flott område med relativt lettgått terreng, spesielt fjellområdene og tildels myrene. Ettersom vi har gått på tvers av dalene har vi vært avhengig av å peile oss inn på bruene over elvene som for tiden går med mye vannføring.
Det kan også nevnes at i fjellområdene mellom Tydal og Meråker fikk Eirik øye på en ulv i godt driv over ei myr. Ulven hadde sett oss først, så det var ikke mange sekundene den var i synet. Slike opplevelser gjør at en følger litt bedre med etterhvert som en beveger seg gjennom skog og kratt. Spesielt da vi gikk gjennom Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark og hørte på lokalradioen at det samme dag var observert bjørn.

image

Elva Namsen som starter ved Namsvannet ble avgjørende for valg av ruta inn mot Børgefjell nasjonalpark. Med mye snøsmelting og få bruer i området tok vi følge med elva et stykke nordover. Elva går for å være en av Trøndelags beste lakseelver og med nyinvistering av fiskeutstyr ble det en del fisking der.
Ellers er det gode muligheter for isfiske i 25 grader i Børgefjell for tiden.
Etter Børgefjell setter vi kursen nærmere Svenskegrensen, øst for Røssvatnet og videre i retning mot Saltfjellet.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

5 svar til Laksefiske og isfiske ved halvgått distanse

 1. Reidar Oddløkken sier:

  Da har det vært god framdrift siden jeg og naboen traff dere ved ferista den 15. juni, da dere hadde gått gjennom Rondane :-)!

 2. inger-velgjerd gårdhammer sandum sier:

  Ønsker dere en riktig god tur videre nordover, det kommer til å bli kjempefint i det flotte nord…Inger

 3. Reidar Oddløkken sier:

  Er god framdrift ser jeg, ser at dere er et sted øst for Forsvatnet i Nordland. Et stykke igjen til målet men det blinker i det fjerne!
  God tur videre!

  • eojoh sier:

   Hei! Akkurat nå er vi i Hellemobotten. Måtte gå nedom da vi passerte så nært. Vi forflytter oss ikke så langt hver dag i dette området som terrenget er ganske kupert. Men vi ser at Nordkapp kommer nærmere:).

   • Reidar Oddløkken sier:

    Ja i Hellemobotn er vel Norge på sitt smaleste :-)!
    Da blinker målet i det fjerne og synes det har gått radig med dere.
    God tur videre :-)!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s