Hardangervidda

I det vi lastet opp med nye forskyninger på Haukeliseter kom finværet, og prognosene viste et solid høytrykk som ville vare i mange dager. Vi visste at føret ville spille en sto
r rolle for fremdrift og forbuk av proviant.

Temperaturer over 20 grader har gjort at smelting av store snømengder på vidda virkelig har satt fart på vannføringen i vassdragene. Myrene blir raskt omgjort til små innsjøer, og nye bekker og elver dukker plutselig opp i terrenget. Om nettene var det ofte noen få timer med kuldegrader. Så vi fant ut at det var gunstig å snu døgnet litt for å minske risikoen ved kryssing av elver og oversvømte myrer.

Terrenget fra Haukeliseter mot Geilo er ganske flatt i forhold til terrenget sør for Haukeliseter, så med gode forhold er dette en fin etappe som kan anbefales, også på denne tiden av året. Her er det muligheter for å se villrein og mye annet dyreliv.

Etter 3 uker med bruk av vinterutrustning kunne vi parkere dette på Geilo og ta i bruk en lettere sommeroppakning med fjellstøvler og ryggsekker i retning mot Hemsedal. I Hemsedal tar vi en planleggingsdag med reorganisering før vi setter kursen mot Jotunheimen og Dovrefjell.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s